Meer over Ilse

Vrienden noemen mij ook wel Iels of Ils.

Vanaf mijn geboorte heb ik gewoond in Brielle (Den Briel) in Zuid-Holland. Ik heb het grootste gedeelte van mijn leven samengewoond met mijn vader & broer.

Sinds 2019 heb ik mijn eigen woning in Hellevoetsluis. Dolblij dat ik ben met mijn huis en tuin!

Hoe zie ik mezelf?

Ilse van den Berg Kindercoach

Als een vrolijke, liefdevolle, passievolle, sterke dame die streeft naar het vergroten van mijn bewustzijn en die van de wereld. Ook haal ik graag het beste in mezelf naar boven.

Overal is wel iets leuks of positiefs in te zien. Mijn levensmissie is ‘mijn mooiste leven, leven’ & mensen begeleiden richting hun mooiste leven.

Mijn mooiste leven is zinvol, plezierig, verbindend en ontspannen.

Graag spendeer ik dan ook mijn tijd in het bos, in de tuin, lezend in een boek of samen thee drinken met vrienden en familie. Daarnaast kun je mij vinden op de tennisbaan.

Mijn levenspad van 0 jaar tot nu

Zoals ik al vertelde ben ik opgegroeid in Brielle. Van basisschool naar de middelbare school gegaan. Vervolgens naar het mbo, versneld in 2 jaar de opleiding directiesecretaresse behaald, hierna een 2-jarige HBO programma, Officemanagement & daarna nog 1 jaar Rechten.

Daarna kocht ik in 2019 mijn woning in Hellevoetsluis & heb ik maanden geklust.

Hier na kwamen emoties tot uiting in een burn-out. Allerlei gevoelens kregen de ruimte die zich uitte in angst, paniek, slecht slapen, negatieve denkpatronen en lichamelijke klachten.

Overprikkeling is een onderwerp waar ik ook over mee kan praten. Er komen steeds meer signalen dat ik hier als kind eigenlijk ook al gevoelig voor was. Zo ben ik extravert in een groep mensen & klets ik graag, maar daarna heb ik tijd alleen nodig om op te laden van alle prikkels. Ik voel hoe een ander zich voelt en kan ook emoties van anderen overnemen.


Tijdens een periode van diepe dalen ga je nadenken over het leven, waarom zijn wij hier? Waarom ben ik hier? Op dat punt heb ik de keuze gemaakt om mijn leven anders in te delen, meer rust, tijd voor mezelf en met stipt op nummer 1 luisteren naar mijn gevoel & intuïtie.

Mijn nieuwe levensmissie

Na een periode van reïntegratie, bleek mijn huidige werk voor mij niet meer geschikt te zijn. Ik voelde een verlangen: “Ik wil werk doen waarbij ik anderen kan begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling”

Toen kwam de mogelijkheid op mijn pad om als coach te gaan werken. Zo besloot ik te starten met de opleiding tot Kindercoach bij Sonnevelt opleidingen. Zelf had ik in mijn jongere jaren graag meer geleerd over mijn gedachten, emoties en mijn gedrag. Dit is wat ik nu wil meegeven aan de kinderen van nu.

“Ik wil graag iets betekenen voor een mooiere wereld, beginnend bij de kern waar alles ontstaat, de kinderen”

In de periode van mijn herstel heb ik al tientallen boeken gelezen over persoonlijke ontwikkeling, burn-out, overprikkeling, Master your Mindset, Omdenken. Ook heb ik cursussen gevolgd over persoonlijk leiderschap, angsten en onzekerheid. Door de tijd heen is mijn kennis over menselijk gedrag sterk gestegen en hierdoor is ook direct mijn nieuwsgierigheid voor het menselijk brein ontstaan. ‘Waarom doe je wat je doet?’

De volgende uitspraken zul je mij vaak uit mijn mond horen komen:

Hart, boom, vuur, brein
 • Alles gebeurt met een reden.
 • Alles is energie.
 • Als je een les niet oppakt, krijg je hem net zo vaak tot je hem wel oppakt.
 • Waar je naar verlangt kun je werkelijkheid maken.
 • Vertrouw op het universum & hij leidt je richting jouw doel.
 • Je bent niet jouw gedachten maar je gedachten maken wel hoe jij je voelt.
 • Waar een deur sluit, gaat een deur open.
 • Weerstand is een teken van verandering.
 • Over de weerstand heen stappen, leidt tot nieuwe wegen.
 • Je moet niets, alles mag.
 • Elke les die je krijgt = een cadeautje.

Dit is even in het kort wie ik ben en welke weg ik heb bewandeld. Gaandeweg zul je nog meer van mij te weten komen, tot snel!

Liefs,